Suomalaista sähkönjakelua taidolla

Finnkumu Oy

Harju Elekter fuusioi konserniin kuuluvat suomalaiset tytäryhtiönsä Finnkumu Oy:n, Kiinteistöyhtiö Ulvilan Sammontie 9 Oy:n ja Satmatic Oy:n yhdeksi juridiseksi yhtiöksi tämän vuoden aikana. Fuusion tarkoituksena on virtaviivaistaa myynnin ja markkinoinnin sekä johdon koordinointia konsernin suomalaisissa tytäryhtiöissä. Sulautumisen jälkeen konsernin tytäryhtiö nimitetään Harju Elekter Oy:ksi.

 

Tällä hetkellä, alkuvuonna 2020, Harju Elekter -konserniin kuuluu jo 12 yritystä. Kilpailukykymme parantamiseksi entisestään kaikki tytäryhtiöt integroidaan Harju-brändin ja -logon alle vuoden 2021 alkuun mennessä. Toimintamme jatkuu Kurikassa vähintään entisessä laajuudessaan. Myös yhteyshenkilöt ja yhteystiedot pysyvät ennallaan.

 

Suomalaista yrittäjyyttä sähkönjakeluun.

Finnkumu Oy perustettiin marraskuussa 2003 ja tuotannollinen toiminta käynnistettiin helmikuussa 2004 Vaasan Strömberg Parkissa. Yhtiön nykyinen kotipaikka on Kurikka, jonne toiminta siirtyi kokonaan lokakuussa 2005.

 

Yrityksen perustaja oli pitkän linjan ammattilainen, Jorma Viljanmaa,  joka kokosi yrityksen omistajiksi Kurikan ja lähiseudun yksityisiä henkilöitä, yrityksiä sekä firman avainhenkilöitä. 

 

Finnkumun toiminta käynnistyi  puistomuuntamoiden valmistuksella. Vähitellen valikoimaa laajennettiin pienjännitekojeistoihin  ja ilmaeristeisiin keskijännitekojeistoihin.

 

Vuoden 2011 laajennusosan valmistumisen myötä ohjelmaan tulivat myös kaapelijakokaapit.

 

17.6.2014 Finnkumu Oy siirtyi kokonaisuudessaan ulvilalaisen  Satmatic Oy:n omistukseen. Satmatic Oy on yksi johtavista sähkö- ja automaatiotekniikan osaajista.

 

Yrityksen toimipaikat sijaitsevat Ulvilassa ja Keravalla. Satmatic Oy on osa pörssiyhtiö AS Harju  Elekteriä.  Yrityskaupan myötä Satmatic Oy:stä tulee suurin kotimainen puistomuuntamoiden toimittaja.

Laatu, luotettavuus, kestävyys

Toimintamme perustuu paikallisten olosuhteiden ja standardien huomioon ottamiseen. Korkeat laatuvaatimukset, jatkuva tuotekehitys ja sertifiointi takaavat luotettavat ja kestävät tuotteet Suomen olosuhteisiin.

 

Joustavuus

Yhdessä asiakkaiden kanssa teemme kehitystyötä uusien ja parempien rakenneratkaisujen löytämiseksi. Asiakas on myös avainasemassa, kun on kysymyksessä palvelun ja toimitusten joustavuus.